Ekmek 5 lira olsaydı ama ürünlere zam gelmeseydi daha iyiydi

Karataş; Ekmeğe gelen 1 liralık zam ne fırıncının işine yarar ne vatandaşın işine yarar, daha fazla bozuk para armanın peşine düşeceğiz.

Karataş;Gelen 1 lira zam ne mazotun zammına yetişir, ne elektriği ne suyu ne mayaya gelen zammı karşılar.

ekmek 5 lira iken en azında una zam yoktu, un daha ucuz geliyordu, daha uygundu ama şuan da ekmek 6 lira olunca uncu da zam yapacak tabi mazot ister istemez girdilere farklı yansıyacak ve bize de yansıyacak.

Normal de baktığınız zaman hiçbir şeye zam gelmeseydi ama ekmek 5 liradan devam etseydi bu bizim için daha avantajlı ama şuan da girdilere gelen zamlara baktığınız zaman ekmeğin 7 buçuk lira olması lazımdı.

Fırın işletmecisi Mustafa Karataş Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Ekmeğe gelen 1 liralık zam ne fırıncının işine yarar ne vatandaşın işine yarar, daha fazla bozuk para armanın peşine düşeceğiz. Gelen 1 lira zam ne mazotun zammına yetişir, ne elektriği ne suyu ne mayaya gelen zammı karşılar. Şuan da diğer şehirler de ekmeğin kilosu 37 buçuk lira olarak satılırken biz de 30 lira olarak satılıyor, normal de baktığınız zaman kilo bazında biz somuncu olarak zarardayız. Ama pide fırını olunca tabi biraz daha farklı oluyor, örneğin ekmek 5 lira iken en azında una zam yoktu, un daha ucuz geliyordu, daha uygundu ama şuan da ekmek 6 lira olunca uncu da zam yapacak tabi mazot ister istemez girdilere farklı yansıyacak ve bize de yansıyacak. Ekmeğin 6 lira olması, normal de baktığınız zaman bizleri Urfa standartlarında kurtarıyor ama dışarıya baktığınız zaman gerçekten kurtarmıyor. Normal de baktığınız zaman hiçbir şeye zam gelmeseydi ama ekmek 5 liradan devam etseydi bu bizim için daha avantajlı ama şuan da girdilere gelen zamlara baktığınız zaman ekmeğin 7 buçuk lira olması lazımdı.dedi.