Ekmeğin çöpe atılması israf ve haramdır,

Ekinci,Fakir insanları geçtim bir ekmeğin çöpe atılması israf ve haramdır, nimete önem vermemiz gerekiyor, bu sorunun kaynağı ilk olarak insanlar ekmeği çabuk elde ettikleri için önemsemiyorlar ve ikincisi ise kimse kimseyi düşünmüyor,

Ömer Faruk EKİNCİ Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada :  Şanlıurfa Bozova doğumluyum, 21 yaşındayım ve 20 yıldır zücaciye işi ile uğraşıyoruz, babam ilgilendikten sonra bize devretti, evren sanayi bölgesinde atölyemiz var.

TÜRKİYE’DE MİLYONLARCA FAKİR İNSAN OLMASINA RAĞMEN EVLERDE VE LOKANTALARDA BİNLERCE TON EKMEK ÇÖPE ATILIYOR. 

Ekinci; Daha bu sabah inanır mısınız bu konunun tartışması çıktı, bir adam dedi ki şükretmek yok ve ekmek israfı yapılıyor, ekmek sorunu için dışarıda ekmek kutusu yapılsa ve fakir insanlar o kutulardan ekmekleri alsalar çok güzel olur. Fakir insanları geçtim bir ekmeğin çöpe atılması israf ve haramdır, nimete önem vermemiz gerekiyor, bu sorunun kaynağı ilk olarak insanlar ekmeği çabuk elde ettikleri için önemsemiyorlar ve ikincisi ise kimse kimseyi düşünmüyor, örneğin ben varlıklıysam seni düşünmek zorundayım ama insanlar bunu düşünmüyorlar.

TÜRKİYE SU ZENGİNİ BİR ÜLKE OLMADIĞI İÇİN FIRAT NEHRİNİN SUYUNU ARITIP KULLANIYORUZ VE BU SUYU TARIMDA DA KULLANIYORUZ AMA BOŞA AKAN SULAR CADDELERDE GÖL OLUŞTURUP İSRAF OLUYOR.

Ekinci, Ben iki gün önce belediyenin Halepli bahçe tarafını yıkaması için kalkıp belediyeyi aradım ama onlar bana siz yıkayın dediler, şimdi ben dükkânımın önünü yıkamaya kalksam 1 tondan fazla su gidecek, bu konuya el atılması gerekiyor. Şanlıurfa da baraj olması bizim için büyük bir zenginliktir ve birçok turist barajlarımız ve göllerimiz için geliyorlar ama bu göllerimiz kurursa bizim için büyük bir sıkıntı olur. Öncelikle güneydoğu da kaçak su kullanımı var kimse demesin yok, hatta bizim köyde bile var adamın biri sabahtan akşama kadar suyu açıyor dam göl haline geliyor, soruyorum neden böyle yapıyorsun diye bana diyor ki su bedava, demem o ki devletimizin bu konuya biran önce el atması gerekiyor.

Ekinci, İnsanlarla dalga geçer gibi konuşuyorlar, insanların ceplerinde 1 liraları yokken ev sunmaları hoş değil, Abide kavşağı yapılacağına mazot düşürülsün insanlar o köprülü kavşağı kullanmasınlar, insanlara ev vereceklerine her gün ekmek verseler çok şükür derler, 6000 adet konutun yarısını Suriyeliler alır zaten ve 6000 adet konut Şanlıurfa’ya yetmez.

DENETİM YOK

Biz güneydoğu da sattığımız markanın bayisiyiz ve insanlar alışveriş için geldiklerinde fiyat artışlarını toptancıların yaptıklarını söylüyorlar, eğer zammı toptancı yapıyor ise bunu denetleyecek bir zabıta olması lazım. 20 yıldır biz buradayız bizi denetlemek için bir tane zabıta gelmedi buraya, ben fiyatı arttırıyorsam zabıta bana ceza kessin ve benim kursağımdan yemek geçmesin, bunun çözüme kavuşması için de serbest piyasanın kaldırılması gerekiyor, bütün marketlerde bütün dükkânlarda serbest piyasa kaldırılsın. Sorunun kaynağı da hükümettir, ben gencim ve benim hayatımı gerçekten yaşamak isteyen insanlar var, hükümetten ricam gençlerin önünü açın kimseyi kandırmayın çünkü bir insanı kandırarak bir yere varılmaz, dürüst olun hükümetin başında 100 yıl kalın ama dürüst olun.