Ekmeğe zam yaparak fırıncılara nefes aldırılamaz (Video)

Sezer; Un pahalı oluyor, odun pahalı oluyor, maya pahalı oluyor, gazete pahalı oluyor bunun dışında diğer ürünler, işçi maliyetlerine bakarsak inanın 5 lira bile bizi kurtarmıyor.

Sezer;Biz fırıncı esnafı olarak bu zam kararından memnun değiliz, memnun olmamamız zam oranının az olmasından değil bizim sorunumuz bu zam olayının sonu yok. Un pahalı oluyor, odun pahalı oluyor, maya pahalı oluyor, gazete pahalı oluyor bunun dışında diğer ürünler, işçi maliyetlerine bakarsak inanın 5 lira bile bizi kurtarmıyor.

Fırıncılar Odası Başkanlığı Şanlıurfa'da 8 Haziran 2023 tarihinden geçerli olarak  Somun (tüm çeşitler) 200 gr 5 lira Tırnaklı ekmek 170 gr 5 lira Açık ( lavaş ) ekmek 150 gr 5 lira olarak belirlenmesi üzerine Şanılurfa Gazetesi fırın sahiplerinden Bahri Sezer'in görüşlerini aldı.

Fırıncı Esnafı Bahri Sezer Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Biz fırıncı esnafı olarak bu zam kararından memnun değiliz, memnun olmamamız zam oranının az olmasından değil bizim sorunumuz bu zam olayının sonu yok. Un pahalı oluyor, odun pahalı oluyor, maya pahalı oluyor, gazete pahalı oluyor bunun dışında diğer ürünler, işçi maliyetlerine bakarsak inanın 5 lira bile bizi kurtarmıyor. Diyeceksiniz ki alamayan insanlar var, bazı aileler var günde 20 – 25 tane ekmek alıyor, ayda sadece 5 bin liraya yakın yavan ekmek maliyeti var. Bu durumdan ne alıcı memnun ne satıcı memnun, ekmeğe zam yaparak fırıncılara nefes aldıramazsınız bunun sonu yok. Yarın bir gün un yine pahalı olacak bu sefer ekmek 6 lira olacak, 7 lira olacak bu yüzden zam yapmak çözüm değildir. Çözüm, diğer tüketim kalemlerinin zamlarının durması veya ucuzlamasıdır, fırıncılar için un, maya, gazete, su, elektrik bizim bu ay 600 lira su faturamız geldi, elektrik hakeza öyle. Bu yüzden maliyetlerin düşürülmesi lazım, bunun dışında zam yapılarak bir çözüm üretilemez bu yüzden zam çözüm değildi, biz bu zamdan memnun değiliz. dedi.