Eglis, fabrika kaymağını yediğin zaman ne olduğu belli değil (Video)

Eglis, Çünkü bir sütün vereceği kaymak miktarı bellidir, sadece ben değilim tabi benim gibi kaç tane esnaf var, örneğin ben günlük 3 – 5 kilo alabiliyorum ama bazı esnafa gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki adam da 50 – 100 kilo kaymak var. Bu fabrika kaymağı, fabrika da hazırlanmış, yediğin zaman ne olduğu belli değil,

Eglis;fabrikasyon gıdalarla doğal ürünler çok farklı, ben köy kaymağı satıyorum tabi orijinal köy kaymağıdır tabi orijinal köy kaymağı çok fazla bulamıyorsunuz, istediğiniz kadar orijinal köy kaymağı alamazsınız.

Çünkü bir sütün vereceği kaymak miktarı bellidir, sadece ben değilim tabi benim gibi kaç tane esnaf var, örneğin ben günlük 3 – 5 kilo alabiliyorum ama bazı esnafa gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki adam da 50 – 100 kilo kaymak var. Bu fabrika kaymağı, fabrika da hazırlanmış, yediğin zaman ne olduğu belli değil, içerisinde ne var, sağlık açısından çok önemli.

Murat Eglis www.sanliurfagazetesi.com'a yaptığı açıklamada ; Doğal ürünler ile hazır ürünlerin çok farkları var örneğin ben yoğurt veriyorum adam bana diyor ki yoğurt 15 – 20 gün dolap da kalıyor ve tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Yağı aynı, tat aynı ama fabrikasyon ürünlerin biz çok duyuyoruz içlerinden peçete çıkanlar oluyor, tatları bozulanlar oluyor, tarihi geçen ürünler oluyor. Bu yüzden fabrikasyon gıdalarla doğal ürünler çok farklı, ben köy kaymağı satıyorum tabi orijinal köy kaymağıdır tabi orijinal köy kaymağı çok fazla bulamıyorsunuz, istediğiniz kadar orijinal köy kaymağı alamazsınız. Çünkü bir sütün vereceği kaymak miktarı bellidir, sadece ben değilim tabi benim gibi kaç tane esnaf var, örneğin ben günlük 3 – 5 kilo alabiliyorum ama bazı esnafa gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki adam da 50 – 100 kilo kaymak var. Bu fabrika kaymağı, fabrika da hazırlanmış, yediğin zaman ne olduğu belli değil, içerisinde ne var, sağlık açısından çok önemli. Ben bazı arkadaşlara diyorum ki doktora vereceğin parayı bana ver, sana kaymağını da ayarlayayım, tereyağını da ayarlayayım, balını da ayarlayayım. Espri amaçlı söylüyorum ben kış aylarında kazak giymiyorum işte bunlardan dolayı çünkü doğal beslendiğin zaman ilaç bilmiyorsun, hastalık bilmiyorsun. Allah’tan gelmiş o başla göz üstüne o ayrı ama doğal beslenme ile fabrikasyon ürünler ile beslenme arasında çok fark var.dedi.