Şanlıurfa'da Efendi Derneği icazet merasimine yoğun ilgi (video)

Efendi Derneği'nde 135 talebenin eğitim gördüğü medresede 18 aylık eğitim sonunda hafızlığını tamamlayan 12 talebe düzenlenen tören ile icazetlerini aldılar.

Efendi Derneği’nde 135 talebenin eğitim gördüğü medresede 18 aylık eğitim sonunda hafızlığını tamamlayan 12 talebe düzenlenen tören ile  icazetlerini aldılar.

Törene, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Abuz, Efendi Derneği Onursal Başkanı Mustafa Asoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Proğram Dergah Cami İmamı İbrahim Onat Kur'an Tilaveti  ile başladı. Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Abuz ‘un konuşmasının ardından Efendi Derneği tanıtım videosu gösterildi. Hafızların dua okuması ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan Konuşma bir konuşma yaptı.  Efendi Derneği Onursal Başkanı Mustafa Asoğlu ‘nın konuşmasının ardından şiirler okundu.

ABUZ; ÇALIŞMALAR ARASINDA YETİM YUVALARI, AŞEVLERİ, ASKIDA EKMEK, MAZLUM COĞRAFYALARA ÜMMET SOFRALARI, YURT İÇİ VE YURTDIŞNDA KURBAN KESME FAALİYETLERİ, KUR’AN-I KERİM DAĞITIMI GİBİ BİRÇOK HAYIR FAALİYETLERİNDE BULUNMUŞTUR.

Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Abuz;  Ben normal de öğretmenim 300 – 400 öğrencisi olan eğitim camiasından bir ferdim ama bu kutlu yolla, bu davayla tanıştıktan sonra asıl eğitimin, asıl mezun olduktan sonra insanlığa faydalı olmanın yerinin medrese olduğuna şahit olduk. Bunun canlı şahitleriyiz biz, Efendi derneği hakkında bilgi vermek istiyorum burada birçok gönüllümüz, gönül bağlarımız, bir çok faaliyetlerimiz var. Derneğimiz Mustafa Asoğlu hocamızın öncülüğünde kurulmuş, çok kısa biz zamanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyetler imza atmış, kısa zamanda çok büyük dernek olma ünvanını kazanmış bir dernek olduk. Çalışmalar arasında yetim yuvaları, aşevleri, askıda ekmek, mazlum coğrafyalara ümmet sofraları, yurt içi ve yurtdışnda kurban kesme faaliyetleri, Kur’an-ı Kerim dağıtımı gibi birçok hayır faaliyetlerinde bulunmuştur. Ayrıca 6 Şubat’ta 100 yılın felaketi dediğimiz deprem de komşu illeri yalnız bırakmadık, binlerce kişiye günde 3 öğün yemek dağıtımları oldu. Birçok insanın ihtiyaçları çadır, soba, elbise vb. birçok faaliyetler ulaştırmaya çalışıldı. Akabinde 1 ay geçmeden Şanlıurfa’mız da çok ciddi bir sel felaketi oldu, sel felaketinden etkilenen hemşerilerimize gerek maddi gerek manevi yardım da yardım da yanlarında bulunduk. Açıkçası devletine, milletine kol kanat geren derdinde olan bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm bunların yanı sıra derneğin var olmasında ki en büyük etken, en büyük rol İslami ilimler ve hafızlık eğitimi alan talebeler olmuştur. Bunların hepsini bir kefeye diğerini bir kefeye koyuyoruz biz, bir insan ömrü ancak Kur’an-ı Kerim ile aydınlanabilir ‘’Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir’’ Hadis’ini örnek olarak Allah’ın kelamının her yerde okunması için çaba gösteren hedefiyle yola çıkmış bir dernek.dedi.

ASOĞLU, URFA’YA, GÜNEYDOĞU’YA, TÜRKİYE’YE BİR MESAJIMIZ VAR; KUR’AN-I YAKANLAR, HESABA ALMAYANLARA BİR MESAJIMIZ VAR, DİYORUZ Kİ BU ÇOCUKLAR YETİŞTİ DÜNYANIN HER BİR YERİNE GİDİP ORALAR DA MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V)’İ ANLATACAKLAR.

Efendi Derneği Onursal Başkanı Mustafa Asoğlu yaptığı konuşmada;  Alemlerin Rabbine Hamdolsun bizlere bugünü yaşattığından dolayı, düşünün ki burada bu çocuklar icazetlerini bugün alacaklar. Bu çocukların annelerini, babalarını toplasak 15 – 20 kişi çıkar, bu salonda şuan da binlerce kişi var. Biz iman ediyoruz ki inşallah bu çocukların anne ve babalarının yanı sıra bu salonu dolduran, bu salona gelen inşallah bu çocukların anne ve babalarının sevaplarına ortaktır, bu çocukların sevaplarına ortaktır. Gerek gönül vererek gerek maddi gücüyle gerek manevi gücüyle bu çocuklara sahip çıktıklarından dolayı salonda ki tüm herkese inşallah bütün sevaplar ortaktır. Bugün bu çocukların bayramı, bugün bu çocukların düğünü öyle bir düğün ki, öyle bir gün ki ahirette ve dünya da icazetnameyi alacaklar. Nasıl aldılar bir düşünmek lazım, bu süre zarfında ağladılar, güldüler, sıkıldılar, terlediler ama hiçbir şekilde pes etmediler. Allah’u Teala bugün bu icazet merasimimizi inşallah ahirette de Muhammed Mustafa (S.A.V) elinden almayı bizlere, evlatlarımıza, neslimize nasip eylesin. Bugün mutluyuz, sevinçliyiz, bugün Alemlerin Rabbine en üst düzey de, en üst perde de hamd ediyoruz. Urfa’ya, Güneydoğu’ya, Türkiye’ye bir mesajımız var; Kur’an-ı yakanlar, hesaba almayanlara bir mesajımız var, diyoruz ki bu çocuklar yetişti dünyanın her bir yerine gidip oralar da Muhammed Mustafa (S.A.V)’i anlatacaklar. O okuduğu Kur’an-ı Kerim’i anlatacaklar ve inşallah bu çocuklar bir karıncayı dahi incitmekten haya ederler medrese eğitimi aldıklarından dolayı. Bu nesil Hz. Ebubekir gibi Sıddıklı olacak, doğrulu olacak, işte bu nesil Hz. Ömer gibi cesaretli, adaletli olacak, işte bu nesil Hz. Osman gibi hayalı olacak. İşte bu nesil Hz. Ali gibi ilim ehli, insanlara faydalı ve Hasan ve Hüseyin efendilerimiz gibi çok takva ehli olacaklar inşallah.

TOLAN, BU ÖĞRENCİLERİMİZİ OKUTAN, ONLARIN HAFIZ OLMASINI SAĞLAYAN EFENDİ DERNEĞİMİZİN YÖNETİCİLERİNE DE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan yaptığı konuşmada; Bu programa katılmak için İstanbul’dan şehrimize teşrif eden Mustafa hocamıza en başta teşekkür ediyorum, bu öğrencilerimizi okutan, onların hafız olmasını sağlayan efendi derneğimizin yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun, hizmetleri ilelebet daim olsun inşallah, Allah bu memlekete Kur’an-ı ve onun hükmünü kıyamete kadar daim eylesin, bizi ondan hiçbir zaman ayırmasın. Bu çocuklarımızın özellikle anne ve babalarına da teşekkür ediyorum çünkü herkesin çocuğunu değişik yerlere gönderdiği bir asır da bunlar çocuklarını Kur’an hizmeti için fedakarlık etmişler, onlara da çok teşekkür ediyoruz ve dua ediyoruz onlara. Ama en fazla da bu yavrularımıza teşekkür ediyoruz ve dua ediyoruz, bugün Şanlıurfa’mız da da maalesef ülkemizin birçok yerinde de çocuklarımız gündüz ve gece vakti acaba ne ile meşgullerdir. Ama böyle bir zamanda bu evlatlarımız Allah’ın kitabını tercih etmişler. Erzurum’lu çok eski bir alim vardı, Cumhuriyetin ilk yıllarında müftülükte yapmış bir söz var demiş ki, herkesin herşeyi tercih ettiği bir zamanda siz Allah’ı tercih edin. Allah, Kuran’ı kıyamete kadar hiç bozmadan devam ettireceğine söz vermiştir. İşte bu yavrularımız hepimizin vekaletine inşallah meleklerin seviyesine çıkmış, Allah destek veren, yol gösteren, yavrularını gönderen anne ve babalardan da, hepinizden de razı olsun.dedi.

MUSTAFA ÖZŞİMŞEKLER VAAZI İLE PROĞRAM SONA ERDİ.

 

              ŞANLIURFA GAZETESİ