CHP'li Karadağ, 6 Şubat depremlerini birinci yılında uyardı

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında aynı acıların yaşanmaması için deprem bölgelerindeki bütün önemli ve büyük yapılar ve tesislerin depreme dayanıklılığı test edilmesi ve gereken güçlendirmelerin yeni bir depremi beklemeden yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayınladığı mesajında; deprem felaketinde yaşamını yitirenleri andı.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezi olan ve başta Şanlıurfa olmak üzere 11 ili etkileyen depremlerin büyük yıkıma neden olduğunu anımsatan Başkan Karadağ, şunları söyledi: “6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldık. Ardından saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem Şanlıurfa, Hatay, Maraş, Adıyaman, Adana, Malatya, Diyarbakır, Antep, Malatya, Osmaniye ve Kilis’te yıkıma neden oldu.”
SORUNLAR ÇÖZÜLEMEDİ
Aradan geçen bir yıla rağmen hala başta barınma olmak üzere sorunların çözülmediğini ifade eden Başkan Ferhat Karadağ, “Depremin yıktığı kentlerde başta barınma olmak üzere temiz içme suyu, sağlık, eğitim gibi sorunlar çözülemedi. Bir yıl içinde teslim edileceği açıklanan konutlar tamamlanmadı. Vatandaşımız, ekonomik krizin de etkisiyle depremde hasar gören evlerinde yaşamak zorunda kaldı. Şanlıurfa’da hasarlı evde kalmak zorunda kalan iki vatandaşımız yaşamını yitirdi” dedi.
VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ
 Aynı acıları yaşamamak için gerekli tedbirlerin acilen alınmasının önemine vurgu yapan Başkan Karadağ, “Deprem bölgelerindeki bütün önemli ve büyük yapılar ve tesislerin depreme dayanıklılığı test edilmeli ve gereken güçlendirmeler yeni bir depremi beklemeden yapılmaya başlanmalıdır. Deprem felaketinin birinci yılında yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremin acısını yüreğinde taşıyan vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.