Her dükkâna birer tane ceza keserse kimse bir daha kaldırımı işgal edemez

Canan; esnaflar duyarsızdır ve onlar duyarlı olamazlar, dükkân 2 metre ve 1 metre de kaldırımı işgal ediyorlar ediyor 3 metre. Bir de özellikle her dükkân önüne araba park ediyorlar, yolları da işgal ediyorlar vatandaşa geçecek yol bırakmıyorlar.

Canan; abıta esnafları gezdiği zaman dükkân önünde araba görürse sorsun kimin diye, araba kimin ise ceza yasın otoparka çeksin bir daha o esnaf kaldırımı işgal edemez.

esnaflar duyarsızdır ve onlar duyarlı olamazlar, dükkân 2 metre ve 1 metre de kaldırımı işgal ediyorlar ediyor 3 metre. Bir de özellikle her dükkân önüne araba park ediyorlar, yolları da işgal ediyorlar vatandaşa geçecek yol bırakmıyorlar

Mehmet Canan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Şanlıurfa'da kaldırım işgallerini ancak belediye çözebilir bizim yapabileceğimiz bir şey yok, her dükkâna birer tane ceza keserse kimse bir daha kaldırımı işgal edemez, esnaflar duyarsızdır ve onlar duyarlı olamazlar, dükkân 2 metre ve 1 metre de kaldırımı işgal ediyorlar ediyor 3 metre. Bir de özellikle her dükkân önüne araba park ediyorlar, yolları da işgal ediyorlar vatandaşa geçecek yol bırakmıyorlar, zaten Şanlıurfa’da en başta gelen sorunlardan birisi otopark sorunu, otopark olmadığı için esnaflar dükkân önüne 2 tane araba park ediyorlar, otopark olsa oraya çekerler bir sıkıntı kalmaz. Bu konuda görev yetkililere ve belediyeye düşüyor, örneğin otopark yapacak ve esnaf aracını otoparka park edecek onun dışında eğer dükkân önüne park ederse aidatı hem otoparktan hem de dükkân önünden alacak. Zabıta esnafları gezdiği zaman dükkân önünde araba görürse sorsun kimin diye, araba kimin ise ceza yasın otoparka çeksin bir daha o esnaf kaldırımı işgal edemez.

TOKİ den buraya tam olarak yarım saatte geliyor

Canan,otobüsler geç geliyorlar, örneğin 10 dakika da geleceğine 5 dakikada gelsin, ben bugün otobüse binmedim çünkü oturacak yer yok, kadınlarla iç içe gidiyoruz ve nefes alamıyoruz.

Kaptan işe geç geliyor arabayı bahane ediyor, biz de yürüyerek işe gidiyoruz, bu işin çözümü belediyededir, örneğin işin erbabı bir adamı görevlendireceksin bu işin üstünde duracak, şoförlerle tartıştığımız zaman bir şey elde edemiyoruz torpille işe girdiği için bize gidin istediğiniz yere şikâyet edin diyor.

Sorun yaşıyorum çünkü otobüsler geç geliyorlar, örneğin 10 dakika da geleceğine 5 dakikada gelsin, ben bugün otobüse binmedim çünkü oturacak yer yok, kadınlarla iç içe gidiyoruz ve nefes alamıyoruz. Bazen ilçelere giden otobüsler daha da sıkıntılı, örneğin TOKİ den buraya tam olarak yarım saatte geliyor, bir de sabahları işe giderken soruyoruz neden geç kaldınız diye, bize ya araba çalışmadı ya teker patladı diye bahane uyduruyorlar. Kaptan işe geç geliyor arabayı bahane ediyor, biz de yürüyerek işe gidiyoruz, bu işin çözümü belediyededir, örneğin işin erbabı bir adamı görevlendireceksin bu işin üstünde duracak, şoförlerle tartıştığımız zaman bir şey elde edemiyoruz torpille işe girdiği için bize gidin istediğiniz yere şikâyet edin diyor. Bizim şikâyetimiz fayda etmez çünkü o bizden daha üstün, zenginler torpille belediyeye giriyor, işe ihtiyacı olana ve işin erbabı olanlara iş vermiyorlar.dedi.