Bu yörede nedense kadınlara çok önem verilmiyor

Er, Avrupa'nın birçok parlamentosunda birçok kadın bakan ve milletvekilleri var ve ülkeye de çok faydalılar

Er,Avrupa’nın birçok parlamentosunda birçok kadın bakan ve milletvekilleri var ve ülkeye de çok faydalılar.

Araç alım satım gücü çok zorlaştı çünkü piyasa serbest piyasa olmuş, herkes kendi fiyatını belirliyor ve bugün sattığınız arabanın aynısını almak istediğiniz zaman üstüne para koymadan alamıyorsunuz, bu da insanların ekonomiyi bahane edip serbest piyasadan istedikleri gibi fiyat belirlemelerinden kaynaklanıyor.

Avrupa’da bir insan İphone almak için 2 gün çalışıyor Türkiye’de ise 12 ay yemeden içmeden çalışması gerekiyor, bu da aradaki farkı gösteriyor. Düşünün yurt dışından bir telefon alıyorsunuz sırf bu ülkeden almadınız diye pasaportla açmak için bir cihaz parası kadar vergi alıyorlar,

Eyyüp Er Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Bu toplumumuzun ön görüsüdür, gönül ister ki kadınlar mecliste daha çok bulunsunlar ilgilensinler, halkın talebini yerine getirsinler ve bu konuda da kadınların meclise girmelerine tabi ki destek veririz ama gelin görün ki bu bölgede, bu yörede nedense kadınlara çok önem verilmiyor. Kadınların da bu ülkede söz sahibi olmaları gerekiyor, Avrupa’nın birçok parlamentosunda birçok kadın bakan ve milletvekilleri var ve ülkeye de çok faydalılar. Araç alım satım gücü çok zorlaştı çünkü piyasa serbest piyasa olmuş, herkes kendi fiyatını belirliyor ve bugün sattığınız arabanın aynısını almak istediğiniz zaman üstüne para koymadan alamıyorsunuz, bu da insanların ekonomiyi bahane edip serbest piyasadan istedikleri gibi fiyat belirlemelerinden kaynaklanıyor. Bugün günümüzde bile bayiler arabaları saklıyorlar, vatandaşa satmıyorlar öyle olunca da vatandaşlar 2. el arabalara yöneliyorlar, 2. el araçlarda da insanlar serbest piyasadan dolayı istedikleri fiyatı biçiyorlar, alım gücü zaten yok ve insanların fırsatçılık yapmaları da her şeyi imkânsız hale getiriyor. Ülkemizde telefon konusunda faturalı olunca çok yüksek fiyata geliyor buda vergiden kaynaklanıyor, devlet vergiyi yükseltince insanlar da kaçak telefonlara yöneliyorlar. Devletin bu konuda bir çalışma yapması lazım çünkü Avrupa’da bir insan İphone almak için 2 gün çalışıyor Türkiye’de ise 12 ay yemeden içmeden çalışması gerekiyor, bu da aradaki farkı gösteriyor. Düşünün yurt dışından bir telefon alıyorsunuz sırf bu ülkeden almadınız diye pasaportla açmak için bir cihaz parası kadar vergi alıyorlar, iş böyle olunca zaten alım gücü düşük daha da zor oluyor. Bu konuda devletin gençlere yardım sağlaması lazım, el atması lazım, cihazlar konusunda yardım edilmesi lazım, 2023 yılındayız 100. yıldayız ama halen daha çoğu konuda eksik ve gerideyiz Türkiye’nin durumu budur. Dedi.