Bu yıl Şanlıurfa karpuzunun çoğu hastalıklı

Beler; Ben belediye başkanının yerinde olsam hal pazarını gider incelerim, yerli karpuz hastalıklı olduğu zaman imha etsinler çünkü biz de yanılıyoruz

Beler; u da bizim belediyemizin pasifliğinden kaynaklanıyor, gelsinler pazarı incelesinler buraya gelen vatandaşlar Şanlıurfa karpuzu aldıklarında beğenmiyorlar, insanlar bir karpuza 50 – 60 lira para verip eve götürüp çöpe atıyorlar ama biz karpuzu Bursa’dan getiriyoruz, biz karpuzu kilo olarak 10 – 11 lira arasında satıyoruz.

İnsanlar iyi mal olduğu zaman alıyor, iyi mal da her zaman yüksektir ama bizim sattığımız karpuz da Şanlıurfa’nın değil Bursa’nın karpuzu. Şuan fiyatlar gerçekten vatandaşın cebini yakacak bir şekildedir, bugün bir karpuz alıyorlar örneğin kilosu 10 lira olsa ve tartıda ağırlığı 8 kilo olsa 80 lira eder demem o ki gerçekten fiyatlar cep yakıyor.

Ali Beler Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;Şuan bizim satmış olduğumuz karpuzlar Bursa’dan geliyor, zaten kavunlar da bizim Siverek kavunlarımızdır, yerli kavundur ama bizim bu yıl yerli karpuzumuz gerçekten iyi yetişmedi, içi hep hastalıklı. Bu da bizim belediyemizin pasifliğinden kaynaklanıyor, gelsinler pazarı incelesinler buraya gelen vatandaşlar Şanlıurfa karpuzu aldıklarında beğenmiyorlar, insanlar bir karpuza 50 – 60 lira para verip eve götürüp çöpe atıyorlar ama biz karpuzu Bursa’dan getiriyoruz, biz karpuzu kilo olarak 10 – 11 lira arasında satıyoruz. Kavunlarımız da dediğim gibi Siverek kavunu ama kavunlarımız da şuan tatsız, kilosunu 12 – 13 liraya satıyoruz. Ben belediye başkanının yerinde olsam hal pazarını gider incelerim, yerli karpuz hastalıklı olduğu zaman imha etsinler çünkü biz de yanılıyoruz örneğin kavunun dış görünüşüne bakıyoruz güzel diyoruz ama kandırılıyoruz, buraya gelip sattığımız zaman da vatandaşlarla tartışıyoruz. İnsanlar bu konuda haklılar çünkü karpuz alıp evinde götürüyor, çoluk çocuğuyla yemek istiyor ama kestikten sonra hastalıklı olduğunu görüyor, ben gerçekten belediyeden denetim yapmasını istiyorum. İnsanlar iyi mal olduğu zaman alıyor, iyi mal da her zaman yüksektir ama bizim sattığımız karpuz da Şanlıurfa’nın değil Bursa’nın karpuzu. Şuan fiyatlar gerçekten vatandaşın cebini yakacak bir şekildedir, bugün bir karpuz alıyorlar örneğin kilosu 10 lira olsa ve tartıda ağırlığı 8 kilo olsa 80 lira eder demem o ki gerçekten fiyatlar cep yakıyor.dedi.