SSK'dan emekli oldum ama aldığım maaşla geçinemiyorum

Güneş,SSK'dan emekli oldum ama aldığım maaşla geçinemiyorum, evim ve arabam olduğu halde ayıptır söylemesi çarşıya inip de yemek yiyemiyoruz, okul okuyan çocuğum da yok ve 3 kişi zar zor geçiniyoruz.

Güneş;Arkadaşım yeni emekli oldu ve 6000 lira maaş alıyordu şimdi 7500 lira alacak ama daha da zam yapılmayacak, bu yapılan emekliler için iyi bir muamele değil. Memura gelince %80 zam yapılıyor ama emekliye gelince üvey evlat muamelesi yapılıyor, biz bu durumdan hiç memnun değiliz.

Biz emekliler olarak bize yapılacak zammı %30 – 35 bekliyorduk, memurlara yapılan zam kadar beklemiyorduk ama bu bahsettiğim zam yapılsa hiç değilse emekliler rahat bir nefes almış olurlar çünkü her şey 2 katına çıktı ve zamların içinde debelenip gidiyoruz.

Ben 2008 yılında SSK’dan emekli oldum ama aldığım maaşla geçinemiyorum, evim ve arabam olduğu halde ayıptır söylemesi çarşıya inip de yemek yiyemiyoruz, okul okuyan çocuğum da yok ve 3 kişi zar zor geçiniyoruz

Halil Güneş Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; emekli maaşlarına yüzde 25 artırıldı.Arkadaşım yeni emekli oldu ve 6000 lira maaş alıyordu şimdi 7500 lira alacak ama daha da zam yapılmayacak, bu yapılan emekliler için iyi bir muamele değil. Memura gelince %80 zam yapılıyor ama emekliye gelince üvey evlat muamelesi yapılıyor, biz bu durumdan hiç memnun değiliz, ben 3 defa Ak partiye oy verdiğim halde bu kanunun çıkması doğru bir karar değil, şikâyetçiyiz. Biz emekliler olarak bize yapılacak zammı %30 – 35 bekliyorduk, memurlara yapılan zam kadar beklemiyorduk ama bu bahsettiğim zam yapılsa hiç değilse emekliler rahat bir nefes almış olurlar çünkü her şey 2 katına çıktı ve zamların içinde debelenip gidiyoruz. Benim maaşıma 2.500 lira zam yapıldı 13.000 lira oldu ama bu maaşın bana ne faydası olacak, benim rahatça yaşamam için 20 – 25.000 lira almam lazım, onu da geçtim hiç değil %30 – 35’lik bir zam yapılsaydı iyi olurda ama o da yapılmadı. Ben 2008 yılında SSK’dan emekli oldum ama aldığım maaşla geçinemiyorum, evim ve arabam olduğu halde ayıptır söylemesi çarşıya inip de yemek yiyemiyoruz, okul okuyan çocuğum da yok ve 3 kişi zar zor geçiniyoruz. Bu konuda yetkililerin bizi düşünmeleri lazım, emeklilere yapılan muamele doğru değil ve en aşağı %30 – 35 gibi bir zam bekliyoruz, cumhurbaşkanımızdan en aşağı %25’lik bir zam daha gelmesi gerekli.dedi.