Beyazgül: ''Ortalama yaşı çok düşük olan bu genç şehirle çok büyük işler yapacağız'' (video)

Beyazgül; Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz okursa, bilgi sahibi olursa, donanım sahibi olursa bunlar iyi bir öğretici olur, iyi bir yönetici olur, iyi bir sanatçı olur, her şeyin en iyisi olurlar.

Beyazgül; Yeni öğrendiğimiz şeyleri keşke 10 yıl önce öğrenseydim, 10 yıl önce bunları bilseydim hayatım daha farklı, daha güzel olurdu diyeceğimiz şeyleri kitaplar da buluruz. Ben bu fuar için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, Büyükşehir belediyesi olarak bu etkinliği açtık.

Şanlıurfa, Türkiye’nin en genç nüfusu ve en dinamik nüfusudur bir de, gençlerimiz çok dinamik, çok canlı, gözlerine bakıyorsunuz ışıl ışıl. Bilim merkezini açtık, bilim merkezine gidiyorlar gençlerimiz, 49 tane spor salonunu açtık, gençlik merkezlerini açtık, kadın destek merkezlerini açtık, her alanda gençlerimiz için çalışmalar devam ediyor.

Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Şanlıurfa okuyor, ben stantları gezerken şunu söylediler, Urfa’da kitaba olan ilgi çok fazla, diğer illere nazaren çok fazla bu bizi fazlasıyla mutlu etti. Çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz okursa, bilgi sahibi olursa, donanım sahibi olursa bunlar iyi bir öğretici olur, iyi bir yönetici olur, iyi bir sanatçı olur, her şeyin en iyisi olurlar. Bugün de burada bunu görmekten dolayı çok sevinçliyiz, mutluyuz. Biliyorsunuz, Kur’an-ı Kerim’in ilk emri ‘OKU’ Kur’an, bu ayeti emir mahyetinde söylemiş, demek ki okuyacağız, okumak Allah’ın emri.  Okuyunca ne olur? Ben şöyle söyleyeyim, okuyun bakalım ne olacağını hep beraber göreceğiz, hayatımızın nasıl değiştiğini göreceğiz. Yeni öğrendiğimiz şeyleri keşke 10 yıl önce öğrenseydim, 10 yıl önce bunları bilseydim hayatım daha farklı, daha güzel olurdu diyeceğimiz şeyleri kitaplar da buluruz. Ben bu fuar için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, Büyükşehir belediyesi olarak bu etkinliği açtık, çocuklarımıza mümkün olduğu kadar çeklerimizi de dağtıyoruz, çeklerimizi dağıtırken de onlara şu şartı koyuyoruz; sen istediğin kitabı alıyorsun, seçiyorsun ama okuyacaksın diyoruz, onlar da severek okuyacağını ifade ettiler.  Şanlıurfa, Türkiye’nin en genç nüfusu ve en dinamik nüfusudur bir de, gençlerimiz çok dinamik, çok canlı, gözlerine bakıyorsunuz ışıl ışıl. Bilim merkezini açtık, bilim merkezine gidiyorlar gençlerimiz, 49 tane spor salonunu açtık, gençlik merkezlerini açtık, kadın destek merkezlerini açtık, her alanda gençlerimiz için çalışmalar devam ediyor. Onların ne talebi varsa onu bir proje haline getiriyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Şimdi 6 tane de büyük tesisimiz yapılmaya başlandı, inşallah böyle gençlerimizle, dinamik gençlikle ortalama yaşı çok düşük olan bu genç şehirle çok büyük işler yapacağız.dedi.