Şanlıurfa'da denetleme olmayınca fırıncılar da kendi kafalarına göre açıp kapatıyorlar

Soy; Bayramlarda fırınlara baktığımız zaman eksiklikler çok vardı, çoğu kapalıydı ve sıraya girdiğimizde 2 – 3 saat bekliyorduk, bunun yanında tartışma ve kavgalar da çıkıyordu, bu konuda yöneticilere diyeceğim lütfen bayramlarda fırın sorununu çözmenizi istiyorum.

Soy; Yöneticilere diyeceğim lütfen bayramlarda fırın sorununu çözmenizi istiyorum. Bu böyle devam etmez çünkü dağınıklık ve uygulama yok düzensizlik söz konusu, denetleme olmayınca fırıncılar da kendi kafalarına göre açıp kapatıyorlar, örneğin her mahallede 1 – 2 tane fırın açık olsa bu kadar sorun olmaz.

Zamlar konusunda da zaten her şey daha da artacak, örneğin bugün ekmeği 5 liraya alıyorsak yarın 10 liraya alacağız, yerli üretim olmayıp buğdayı dışarıdan aldığımız için ekmek fiyatları da fırlıyor, demem o ki dolara bağlıyız çünkü dolar üzerinden dışarıdan alıyoruz

İsmail Soy Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Bayramlarda fırınlara baktığımız zaman eksiklikler çok vardı, çoğu kapalıydı ve sıraya girdiğimizde 2 – 3 saat bekliyorduk, bunun yanında tartışma ve kavgalar da çıkıyordu, bu konuda yöneticilere diyeceğim lütfen bayramlarda fırın sorununu çözmenizi istiyorum. Bu böyle devam etmez çünkü dağınıklık ve uygulama yok düzensizlik söz konusu, denetleme olmayınca fırıncılar da kendi kafalarına göre açıp kapatıyorlar, örneğin her mahallede 1 – 2 tane fırın açık olsa bu kadar sorun olmaz. Bayramlarda fırınlara kimi insanlar lahmacun kimi insanlar tepsi veriyorlar, normalde kapalı olan fırınlar açık ama insanlarımızın da bunu düşünüp fırıncılara yardımcı olmaları gerekiyor, fırıncılar federasyonu da buna bir çare bulması gerekiyor çünkü devamlı fırınlarla bayram günü sıkıntılar yaşanıyor. Zamlar konusunda da zaten her şey daha da artacak, örneğin bugün ekmeği 5 liraya alıyorsak yarın 10 liraya alacağız, yerli üretim olmayıp buğdayı dışarıdan aldığımız için ekmek fiyatları da fırlıyor, demem o ki dolara bağlıyız çünkü dolar üzerinden dışarıdan alıyoruz. Biz tarıma önem vermiyoruz, sanayiye önem vermiyoruz, yerli üretime önem vermiyoruz bugün örneğin Şanlıurfa’da pamuk, biber, patlıcan, buğday gibi ürünler zaten bu bölgelerde yetişmesi gereken ürünler. Buradan bugünkü hükümete de sesleniyoruz lütfen köylü kısmına destek sağlanması gerekiyor, bugün kalkınmamız için bir şeyler yapmamız gerekiyor, ekonomik kriz büyüyor ve doların da 35 – 40 lira olacağını düşünüyorum.dedi.