Balıklıgöl kutsal bir mekân ve dünyada kendini anlatan tek şehir Şanlıurfa

Karakaş,Şanlıurfa turizmi Nisan, Mayıs aylarında ve Eylül, Ekim aylarında başlıyor ama maalesef Nisan ayını oruçla geçirdik Mayıs ayını da seçimle geçirdik, çok şükür Şanlıurfa turizmi yeniden canlanıyor.

Karakaş, Deprem, sel felaketi, ramazan ve seçimlerdi o yüzden Şanlıurfa turizmi biraz durgunluk yaşadı, konuk evlerimiz ve otellerimiz zor durumda kaldılar. Yeri geldi kiralarını, işi aidatlarını, elektrik ve su paralarını ödeyemediler.

Osman Karakaş Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Şanlıurfa konukevleri dernek başkanıyım, Türkiye’den Şanlıurfa’ya gelen bütün dostlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum, biliyorsunuz ki uzun bir süreçten geçtik buna sebep olanlar deprem, sel felaketi, ramazan ve seçimlerdi o yüzden Şanlıurfa turizmi biraz durgunluk yaşadı, konuk evlerimiz ve otellerimiz zor durumda kaldılar. Yeri geldi kiralarını, işi aidatlarını, elektrik ve su paralarını ödeyemediler ama ne mutlu bu günleri atlattık. Ben yaklaşık 22 yıldır turizmle uğraşıyorum ve Şanlıurfa turizmi Nisan, Mayıs aylarında ve Eylül, Ekim aylarında başlıyor ama maalesef Nisan ayını oruçla geçirdik Mayıs ayını da seçimle geçirdik, çok şükür Şanlıurfa turizmi yeniden canlanıyor. Şanlıurfa Balıklıgöl'ün giriş kemerleri geç de olsa hizmete girdi, yeniden eski sağlığına kavuştu ve yapan emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz, burası kutsal bir mekân ve dünyada kendini anlatan tek şehir Şanlıurfa’dır. Tarih derseniz Göbeklitepe, sıcak derseniz Harran, bereket derseniz İbrahim Aleyhisselam, sabır derseniz Eyyüp Aleyhisselam, ses derseniz Tatlıses, acı derseniz Urfa isotudur. Şanlıurfa kutsaldır, peygamberler ve evliyalar diyarıdır, buraya geldiğim zaman dedelerimizden babalarımızdan gördüğümüz kutsal mekânda Nemrut Hz. İbrahim’i kaleden mancınıkla attığı an ateşin suya odunların ise balığa döndüğünü tam anlamıyla anlamış oldum. Bir şarkı vardır huzur bulurum Balıklıgölde ve gerçekten de Urfalılar da dahil buraya geldiklerinde Allah-u Teala tarafından bir serinlik hissediyoruz, benim yetkililerden ricam her memlekette olduğu gibi Balıklıgölde de Balıklıgöl’ün amblemini yapsalar insanlar gelip hatıra fotoğrafı çekerler, onun dışında bugüne kadar Balıklıgöl’e düşme tehlikesi olmadı ama yine de ufaktan da olsa bir set çekilmesini isterim, Urfa diliyle 2 kor briket olursa güzel olur. dedi.