Balıklıgöl dünyanın 7. harikasından daha çok önemlidir

Fedai; Balıklıgöl maalesef turizme hazırlıklı değildir, bu yapılan çalışmalar yetersizdir daha temiz olması gerekir, örneğin burada ki taş duvarların temizlenmesi lazım,

Fedai; Yeryüzünü yaradan Allah Hz. İbrahim Aleyhisselam’ı buraya peygamber olarak göndermiştir, burada babil kralı Nemrut onu ateşe atmıştır, ateşi de yeryüzünde yaşayan bugün ki otistik dediğimiz çocuklar kanatsız melekler eti yenen kuşlar İbrahim Aleyhisselamın ateşini söndürmüş, odunlar balık ateş ise su olmuştur. Maalesef insanlarımız bunu bir rivayet olarak görmektedirler, keşke Balıklıgölde ki namaz kılınan alanda olan cam buzlu olmasaydı da insanlar balıkların tek sıra halinde Allah’a ibadet ettiklerini görselerdi.

Burası İbrahim peygamberin makamıdır onu ziyarete geliyorsunuz, nasıl ki namazda durup riayet ediyorsak buraya geldiğimizde de gayet riayetli olmamız gerekir.

Fevzi Fedai Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Balıklıgöl maalesef turizme hazırlıklı değildir, bu yapılan çalışmalar yetersizdir daha temiz olması gerekir, örneğin burada ki taş duvarların temizlenmesi lazım, Balıklıgöl’e girişin belirlenmesi lazım onun dışında su kenarlarına akan pislikler görülüyor bu konuda bilhassa belediyenin ilgilenmesi gerek. Balıklıgöl’ün maneviyatı çok büyüktür ve burası dünyanın 7. harikasından daha çok önemlidir. Yeryüzünü yaradan Allah Hz. İbrahim Aleyhisselam’ı buraya peygamber olarak göndermiştir, burada babil kralı Nemrut onu ateşe atmıştır, ateşi de yeryüzünde yaşayan bugün ki otistik dediğimiz çocuklar kanatsız melekler eti yenen kuşlar İbrahim Aleyhisselamın ateşini söndürmüş, odunlar balık ateş ise su olmuştur. Maalesef insanlarımız bunu bir rivayet olarak görmektedirler, keşke Balıklıgölde ki namaz kılınan alanda olan cam buzlu olmasaydı da insanlar balıkların tek sıra halinde Allah’a ibadet ettiklerini görselerdi. Ben buraya ilk adım attığımda büyük bir maneviyat hissediyorum, burası İbrahim peygamberin makamıdır ve o peygamberlerin atasıdır, maalesef insanlar buraya kılık ve kıyafetlerine bakmadan geliyorlar, bu iyi bir örf adet değildir, buranın kural ve kaidelerine aykırıdır, açık bir şekilde gelmemeleri gerekir. Burası İbrahim peygamberin makamıdır onu ziyarete geliyorsunuz, nasıl ki namazda durup riayet ediyorsak buraya geldiğimizde de gayet riayetli olmamız gerekir.dedi.

 

Şanlıurfa ; Şanlıurfa, kültür ve medeniyetin dünyaya yayıldığı bölge olarak kabul edilen ve ar­keoloji literatüründe "Bereketli Hilal " olarak adlandırılan topraklar üzerinde yer almaktadır.Arkeolojik kazılardan elde edilen buluntular, Şehir merkezindeki Balıklıgöl civarının günü­müzden 11.000 yıl önce, Neolotik Çağ insanları tarafından iskân edildiğini kanıtlamıştır.Bu çağ, insanların avcı ve göçebe yaşamdan kurtulup, ilk mimari eserleri meydana getirerek yerle­şik düzene geçtikleri, böylece ilk köyleri kurdukları ve ilk defa tarım yaparak üretir hale gel­dikleri bir çağdır.Tüm bunlar dikkate alındığında, Şanlıurfa'nın mimarlık tarihi ve tarım tarihi yönünden dünyanın en eski Şehirlerinden biri olduğu anlaşılacaktır. Mimarlik tarihi bu kadar eskilere dayanan Şanlıurfa, günümüzde de mimari eserlerinin zenginliği bakımından yurdumuzun önde gelen illeri arasında yer almakta ve bu özelliğinden do­layı "Müze Şehir" adıyla tanınmaktadır.Şehir merkezi yakınındaki "Göbeklitepe"de yapılan arkeolojik kazılarda, günümüzden 11.000 yıl öncesine tarihlenen dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunmuş olması; Assur, Babil dönemlerinde ay, güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı Pagan dininin tapınaklarının il sınır­ları içersindeki Harran ve Soğmatar'da yer alması, Musevi, Hıristiyan ve islam peygamberle­rinin atası olan ibrahim Peygamber'in doğduğu, Yakub, Eyyub, Elyesa‘, Şu‘ayb ve Musa peygam­berlerin yaşadığı şehir olduğuna inanılmış olması, Urfa'ya "inançlar Diyarı" ve "Peygamberler Şehri" de­nilmesine sebep olmuştur.Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tarım ve sanayi merkezi olma yolunda önemli atı­lım­lar ya­pan Şanlıurfa, yukarıda kısaca özetlemeye çalıştığımız binlerce yıllık birikim sonucu olu­şan tarih ve kül­tür değerleriyle, yerli ve yabancıların  dikkatini çekmektedir.