Asil bir toplum dilencilik yapmaz, dilenenler göçebe insanlardır

Kubat;Dilencilik burada her sahada var, adam burada el gücüyle, alın teriyle bir şey kazanmayı rağbet etmemiş, o yüzden bunun önlemi alınamaz mümkün değil, olması için refah seviyesi yüksek olacak caydırıcı cezalar olacak ve zabıta, emniyet bu konuda daha güçlü önlemler alacak.

Kubat;Türkiye’de mevcut dilencilik yasası nedir? Para cezasıdır, dilencilik ortadan kaldırılamaz, kaldırılabilmesi için halkın refah seviyesinin çok yüksekte olması gerekiyor. Refah seviyesi gelir dağılımıyla eşit olmadığı için durum öyle, bir de insanlar bilinçli bir şekilde dilencilik yapamazlar bu kökten gelen bir şey, babadan oğla ve anneden kıza geçen bir meslektir.

Baktığımızda hangi dilenci vergi verecek ki o yüzden serbest hale gelmiş. Bu Türkiye genelinde var, örnek verecek olursak Hatay’da deprem oldu ve orada kimse gidip de dilencilik yapamaz çünkü insanlar orada perişan haldeler, Tarım alanlarının zengin olduğu yerlerde, sanayinin gelişmiş olduğu yerlerde, refah seviyesinin yüksek olduğu yerlerde zaten dilenmeye izin vermiyorlar, o yüzden burası serbest bir toplum olmuş

Necmettin Kubat Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Dilencilik esasında tarihten beri vardır, Osmanlı öncesinde ve sonrasında da vardı, dilencilik ile ilgili birçok yasalar da çıkarmışlardı, tabi şuanda Türkiye’de mevcut dilencilik yasası nedir? Para cezasıdır, dilencilik ortadan kaldırılamaz, kaldırılabilmesi için halkın refah seviyesinin çok yüksekte olması gerekiyor. Refah seviyesi gelir dağılımıyla eşit olmadığı için durum öyle, bir de insanlar bilinçli bir şekilde dilencilik yapamazlar bu kökten gelen bir şey, babadan oğla ve anneden kıza geçen bir meslektir. Asil bir toplum dilencilik yapmaz, asil bir toplum değildir göçebe bir toplumdur ve onlar dilencilik yaparlar, buna nasıl bir önlem alınabilir bunun kanunları vardır ve ancak bu dilenciliği Osmanlıdaki gibi vergilendirerek azaltabiliriz, baktığımızda hangi dilenci vergi verecek ki o yüzden serbest hale gelmiş. Bu Türkiye genelinde var, örnek verecek olursak Hatay’da deprem oldu ve orada kimse gidip de dilencilik yapamaz çünkü insanlar orada perişan haldeler, Tarım alanlarının zengin olduğu yerlerde, sanayinin gelişmiş olduğu yerlerde, refah seviyesinin yüksek olduğu yerlerde zaten dilenmeye izin vermiyorlar, o yüzden burası serbest bir toplum olmuş. Dilencilik burada her sahada var, adam burada el gücüyle, alın teriyle bir şey kazanmayı rağbet etmemiş, o yüzden bunun önlemi alınamaz mümkün değil, olması için refah seviyesi yüksek olacak caydırıcı cezalar olacak ve zabıta, emniyet bu konuda daha güçlü önlemler alacak. Her insan kötümüdür değildir, adam dilenip istiyor sen de istersen verirsin demem o ki bu tehlike arz edecek bir durum değil.dedi.