Asgari ücreti belirleyenler asgari ücret ile 1 ay geçinemezler (video)

Altan; Şuan asgari ücreti belirleyen hiçbir insan, asgari ücret çalışan maaşı almıyor, adam bir ay asgari ücret alsın geçinemez. Ama asgari ücret için 2 – 3 toplantı yaparlar ancak belirlerler.

Altan;asgari ücreti 11 bin 402 lira peki bu benim neyime yetecek? Kiracı olanlar var, ekmek 7 buçuk lira olacak zaten otomatik olarak hesap yaptığın zaman adam sıkıntı çekiyor, geçimi, sıkıntısı. Memura gelince en düşük maaş 22 bin lira dediler ve ekstra olarak 8 bin lira ekleme yaptılar ve sosyal medya da gördüm hala memurlar razı değiller

 

İbrahim Altan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Asgari ücret için toplantı yapanlara özellikle bir şey söylemek istiyorum tabi söylerken de bir taraftan milletten sıkıntı çekiyoruz. Şuan asgari ücreti belirleyen hiçbir insan, asgari ücret çalışan maaşı almıyor, adam bir ay asgari ücret alsın geçinemez. Ama asgari ücret için 2 – 3 toplantı yaparlar ancak belirlerler. Ama bir memura tek toplantı yaparlar ve bitirirler, hepsini belirliyor ama bugün asgari ücretli geçinemiyor. Örneğin ben tekstil de çalıştım ve bıraktım bugün gidip çıkışımı alacağım ve dışarı gideceğim inşaata çalışmak için en azından geçimim belki daha kolay olur. Çünkü çok sıkıntı çekiyoruz, adam asgari ücreti 11 bin 402 lira peki bu benim neyime yetecek? Kiracı olanlar var, ekmek 7 buçuk lira olacak zaten otomatik olarak hesap yaptığın zaman adam sıkıntı çekiyor, geçimi, sıkıntısı. Memura gelince en düşük maaş 22 bin lira dediler ve ekstra olarak 8 bin lira ekleme yaptılar ve sosyal medya da gördüm hala memurlar razı değiller. Ama bize gelince kimse sesini çıkartmıyor çünkü adam işimden olmayayım diyor. Adamlar asgari ücreti belirleyip bırakıyor ama bugün ihracattır, tekstil sektöründe olsun yurt dışına ihracatlar çoğu asgari ücretlilerin elinde. Kamu çalışanı adam oturmuş bilgisayarın başında 8 saat çalışıp gidiyor ama adam aldığı maaştan daha razı değil. Ama hesapladığımz da asgari ücretlinin günlüğü 400 liraya bile gelmiyor fakat kamu çalışanı ise yaklaşık bin liraya geliyor. Bence devletimizin asgari ücretle ilgili de birşeyler yapması lazım, kamu çalışanlarının maaşları bence idealdir adamlar en azından lüks yaşıyorlar asgari ücretliye göre. dedi.