Amaç Urfa'da turizmi 12 aya yayabilmek (video)

Ofluoğlu,Bizim yerli turist çok tercih edilmiyor çünkü çok sıcak ama insanlar rahatlıkla gezebiliyorlar amaç Urfa'da turizmi 12 aya yayabilmek,

Ofluoğlu; Bizim yerli turist çok tercih edilmiyor çünkü çok sıcak ama insanlar rahatlıkla gezebiliyorlar amaç Urfa’da turizmi 12 aya yayabilmek, Ağustos ayını çıkartalım 11 ay çok rahat bir şekilde turizm faaliyetlerini yürütebiliriz.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı ve Harran Üniversitesi Turizm Yüksekokulu Turist Rehberleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Merve Ofluoğlu Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Turizm konusunda biz hem üniversite olarak hemde üniversite de eğitim veren, turizmci yetiştiren biri olarak hemde saha da olan biri olarak söylüyorum, bizim için şöyle bir handikap var. Yaz ayları çok sıcak ama ben her zaman savunurum ki bunu gördük pandemi sonrasında da sıcaktan kimse ölmüyor ve insanlar gezebiliyor, yazın turistleri göreceksiniz yine varlar çok sıcak da olsa. Bizim yerli turist çok tercih edilmiyor çünkü çok sıcak ama insanlar rahatlıkla gezebiliyorlar amaç Urfa’da turizmi 12 aya yayabilmek, Ağustos ayını çıkartalım 11 ay çok rahat bir şekilde turizm faaliyetlerini yürütebiliriz. Mümkün olduğunca paydaşlarımızla, il kültür turizm müdürümüzle, valimizle, belediyelerimizle iyi ilişkiler içerisindeyiz ama en yakın çalıştığımız Türkiye seyahat acentaları birliği çünkü rehberlerle acentalar ayrılmaz 2 parça o yüzden mümkün olduğunca biz yerel yönetimler de gördüğümüz eksiklikleri dile getirmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa daha fazla kazansın istiyoruz, daha fazla kültürü, yemekleri bilinsin istiyoruz, insanlar geldiklerinde tecrübe edebilsin istiyoruz bunun için elimizden gelen destekleri kurumlara vermeye hazırız.