Akbaş, Urfalı olmayan yabancı vatandaşlar genelde fabrikasyon peynir talep ediyorlar (VİDEO)

Peynir Satıcısı Yakup Akbaş; ''Urfa sadece Urfalının olduğu bir memleket değil, dışarı memleketlerden gelip de buradan, bizden hazır fabrikasyon peynir istiyor. Örgü peynir, yaprak peynir dersen bunlar fabrikasyondur''

Akbaş; Urfa sadece Urfalının olduğu bir memleket değil, dışarı memleketlerden gelip de buradan, bizden hazır fabrikasyon peynir istiyor. Örgü peynir, yaprak peynir dersen bunlar fabrikasyondur, bunların yenisini bulman zor, her yerde bulamazsın.Eskiden köy ürünleri Şanlıurfa’da şimdiki gibi böyle yaygın değildi, şimdi her yerde de şarküteriler var, her yerde dükkân açmışlar, çalışıyorlar kahvaltı, bakkal, şarküteri hepsi 1 olmuş. Eskiden toptan alırlardı bakkallara giderdi sadece bakkallar satardı öyle şarküteri ya da açık kahvaltılık malzeme vereyim diye yoktu ama şimdi gelişti.

Peynir Satıcısı Yakup Akbaş www.sanliurfagazetesi.com'a yaptığı açıklamada; Eskiden köy ürünleri Şanlıurfa’da şimdiki gibi böyle yaygın değildi, şimdi her yerde de şarküteriler var, her yerde dükkân açmışlar, çalışıyorlar kahvaltı, bakkal, şarküteri hepsi 1 olmuş. Eskiden toptan alırlardı bakkallara giderdi sadece bakkallar satardı öyle şarküteri ya da açık kahvaltılık malzeme vereyim diye yoktu ama şimdi gelişti. Yayılım gelişti, ilçelere açılmaya başladı, ilçelere açılmaya başladıkça ürünler çoğaldı, ürünler çoğaldıkça bu sefer müşterinin talebine göre daha çok mal verme şansımız oldu. Biz burada köy ürünleri, süt ürünleriyle ilgili aklınıza ne gelirse peynir olur, yağ olur, tereyağı olur, zeytin olur, yumurta olur. Biz ürünleri ilçelerden getiriyoruz, köylerden getiriyoruz yine aynı şekilde komisyonculara geliyor, biz komisyonculardan komisyonculuk yapıyoruz yani arz talep ilişkisini oluşturmuş oluyoruz. Urfa sadece Urfalının olduğu bir memleket değil, dışarı memleketlerden gelip de buradan, bizden hazır fabrikasyon peynir istiyor. Örgü peynir, yaprak peynir dersen bunlar fabrikasyondur, bunların yenisini bulman zor, her yerde bulamazsın. Adam bana diyor ki örgü peyniri, ben adama fabrikasyon dediğim halde adam bulup ben seviyorum, ben bunu istiyorum diyor çünkü niye adam zaten kendi yerinde bunları görmüş. Bizim doğallığımız tükenmiş o yüzden şimdi onun da talebi çok spekülasyonu çok önemlidir.