AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'nın 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile ilgili mesajıdır:

Bugün Türk siyasi hayatına utanç verici bir gün olarak kazınan 27 Mayıs 1960 darbesi, ülkemizin değişim ve gelişimini durdurmak isteyen vesayetçi, kör zihniyetlerin ürünüdür.

27 Mayıs Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. 27 Mayıs milletin vicdanında ebediyen mahkum ve mahpus bir darbedir.

Darbe ve darbe girişimleri milletimize yapılan en büyük ihanettir. Halkın iradesine yönelen tüm darbe ve darbe girişimlerini kınıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, karanlık oyunlara asla ama asla izin vermeyeceğiz. Milli iradeye her daim sahip çıkacak, istiklal ve istikbalimiz için her zaman demokrasiden yana olacağız.

Eski Türkiye özlemi çekenler, bunu yapabileceklerini düşünenlere 15 Temmuz’da milletimiz meydanlara çıkarak gerekli cevabı vermiştir. 15 Temmuz, 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın intikamının alındığı, darbeci zihniyete tokat gibi cevap verildiği gündür.

27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yılında darbecilerinin kurduğu darağaçlarında son nefeslerini veren merhum Başbakan Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle yad ediyorum.Rabbim ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle imtihanlarla karşı karşıya bırakmasın.