500 liraya işe gidiyorsak Suriyeliler 300 liraya gidiyorlar (video)

Kaya;biz her sabah iş için esnaf kahvesine geliriz, sabah 5 gibi evden çıkıyoruz çoluk çocuğumuzun rızkını kazanmak için buraya geliyoruz. Buraya geliyoruz ama maalesef iş bulamıyoruz

Kaya;Buraya geliyoruz ama maalesef iş bulamıyoruz, arkadaşlarımızdan kiracı olanlar da çok var baktığımız zaman en düşük kira olmuş 4 bin lira, 5 bin lira eskiden bin lira veriyorduk, şuan bir kira yaklaşık 4 bin lira. Verecek imkanımız yok, bir an önce Sayın Milletvekillerimizden, Sayın Belediye başkanlarımızdan, Sayın Valimizden bir el atmalarını istiyoruz. Biz zaten fazla bir şey istemiyoruz sadece iş istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz.

Bizim tek talebimiz iş, çoluk çocuğumuzun rızkını kazanamak istiyoruz ama maalesef iş bulamayınca tekrar eve dönüyoruz tabi parasız şekilde eve dönünce de ister istemez evde huzursuzluk çıkıyor. 

 

Mustafa Kaya Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Eyyübiye ilçesi Direkli mahallesinde ikamet ediyorum, biz her sabah iş için esnaf kahvesine geliriz, sabah 5 gibi evden çıkıyoruz çoluk çocuğumuzun rızkını kazanmak için buraya geliyoruz. Buraya geliyoruz ama maalesef iş bulamıyoruz, arkadaşlarımızdan kiracı olanlar da çok var baktığımız zaman en düşük kira olmuş 4 bin lira, 5 bin lira eskiden bin lira veriyorduk, şuan bir kira yaklaşık 4 bin lira. Verecek imkanımız yok, bir an önce Sayın Milletvekillerimizden, Sayın Belediye başkanlarımızdan, Sayın Valimizden bir el atmalarını istiyoruz. Biz zaten fazla bir şey istemiyoruz sadece iş istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Ben 15 yıldır hamallık işiyle uğraşıyorum ama şuan esnaf kahvesine geliyoruz ama iş bulamıyoruz, bizler günlük işçiyiz. Tabi geçen senelere bakarsak o zamanlar işlerimiz baya iyiydi ayrıca o zamanlar kiralar ucuzdu, evler ucuzdu gerçekten de işlerimiz de baya güzeldi ama özellikle son 4 – 5 yıldır işlerimiz baya kötüye gidiyor. Bizim tek talebimiz iş, çoluk çocuğumuzun rızkını kazanamak istiyoruz ama maalesef iş bulamayınca tekrar eve dönüyoruz tabi parasız şekilde eve dönünce de ister istemez evde huzursuzluk çıkıyor. O zamanlar baya iş vardı, her gün işe gidebiliyorduk ama şuan da Suriyeli kardeşlerimiz Allah onların da yardımcısı olsun, onlar geldiğinden beri örneğin ev sahipleri evleri onlara veriyor çünkü onlar yüksek miktar veriyorlar ama bizlere vermiyorlar. Biz bir işe 500 liraya gidiyorsak onlar 300 liraya gidiyorlar, bu yüzden iş verenler onları tercih ediyorlar bizim isteğimiz yetkililerden iş bulmalarıdır.dedi.